Зорница посетила болницата заради алергия от цъфтящи липи Млада жена твърди, че е посетила болницата

...
Зорница посетила болницата заради алергия от цъфтящи липи Млада жена твърди, че е посетила болницата
Коментари Харесай

Млада жена от Русе: Оказах се с Ковид 19 без изобщо да са ме тествали

Зорница посетила болницата заради алергия от цъфтящи липи

Млада жена твърди, че е посетила болницата в Русе заради алергия от цъфтящи липи и затруднено дишане, а си тръгнала с амбулаторен лист за коронавирус, написа „ Фрог нюз “

Млада жена се оплака, че е диагностицирана с коронавирус без да ѝ бъде направен тест.. Тя посетила болницата в Русе заради алергия от цъфтящи липи и затруднено дишане. От лечебното заведение я попитали дали желае да лежи в болницата 10 дни, само че тя отказала. Лекарите ѝ дали да подпише амбулаторен лист, само че дамата не погледнала какво подписва поради неразположението.

„ Отидох в болница в Русе, (спешно отделение) на 28.06, тъй като имам алергия от цъфтящите липи, която се беше влошила и ми се беше надуло гърлото, в резултат на което имах затруднено дишане. Преди да отида си мерих температурата, която беше 36,6.

Когато отидох ми мериха температурата, и ме попитаха дали ще лежа в болницата при което естествено отхвърлих, и ми споделиха че би трябвало единствено да подпиша амбулаторния си лист и да се прибирам и в случай че искам да ми бъде направен тест трябва да лежа 10 дни в болницата. И тъй като не бях в положение да чета нещата в амбулаторния лист, а придружителя ми не беше позволен вътре го подписах небрежно и потеглих.

След като се прибрах видях, че имам диагноза Ковид-19 без направен тест. На идващия ден отидох да си направя дадения тест, несъмнено в лаборатория, тъй като не желая да лежа 10 дни в болница без да има защо, и той е негативен.

Искам всички да схванат по какъв начин тъкмо се слагат диагнози и за какво случаите с Ковид 19 с всеки минал ден се усилват! “, споделя във фейсбук Зорница Алексиева, която даже ползва документите от диагнозата и отрицателния тест.

Продължение виж в

 

Ето по какъв начин разясниха от болница „ Медика “

Русенката, която се оплака в обществените мрежи, че е отишла в болница поради алергия, а е диагностицирана с коронавирус, е имала съмнителни симптоми.

Това съобщи шефът на УМБАЛ „ Медика “ – Русе доктор Ивелин Йоцов. Поставената ѝ диагноза в Спешното поделение е била първична, защото е била със симптоми като при КОВИД-19. Изискванията са в този случай да се направи PCR-тест, с цел да се удостовери или отхвърли болест с коронавирус.

„ Пациентката е постъпила в Спешно поделение с недоволства от суха кашлица, изнемощялост, затруднено дишане, болки в гърлото и при трикратно измерената температура термометърът е посочил 37,4 градуса. Съмнителен за коронавирус е човек, който има най-малко един тези симптоми, а тя е имала и трите. Затова на пациентката е препоръчано да остане в болничното заведение, да й бъде изработен тест и в случай че пробата се окаже негативен, тя ще бъде преведена за лекуване съгласно нужната компетентност – белодробни заболявания или уши, нос, гърло. Обяснено й е, че ще я одобряват в бранша за съмнителни пациенти до излизането на резултата, който ще излезе след 24 часа. Тя е отказала изрично да остане, подписала е собственоръчно и е напуснала болничното заведение.

В мрежите се цитира, че в амбулаторния лист е написана диагноза „ коронавирус – неидентифицирана “. Това не е окончателна диагноза, това е основна диагноза, с която се води прегледът. След доказване или отменяне, тогава в отделението се слага окончателната диагноза. Няма по какъв начин в Спешно поделение да бъде сложена окончателна диагноза от един обзор. Радвам се, че тя въпреки всичко си е направила тест за коронавирус, тъй като представете си, че тя е била позитивна с тези симптоми “, разяснява доктор Йоцов, предаде Русе Медиа.

Медиците обясниха, че здравните заведения не печелят от лекуването на заболели от коронавирус. За един пациент то излиза сред 8000 и 9000 лева, а здравната каса заплаща единствено 618 лева

„ Цената на клиничната пътека е 618 лева, тя не покрива и една десета от осъществените разноски единствено за лекарства и консумативи, без разноските за защитни средства, дезинфектанти и всичко останало. Който си мисли, че някой ще одобри пациент с коронавирус, с цел да печели от него, грубо се лъже. Пътеката е единствено четири дни, нищо че лежат по 28 – всичко това е за сметка на лечебното заведение “, изясни още доктор Йоцов.

 

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР